maanantai 28. elokuuta 2017

Kalevi Suomen elämä

Tänään 28.8.2017 se sitten alkoi. Ensimmäinen sadasta satakuntalaisesta yhteisöelokuvista on tässä ja 99 on vielä tulossa 5.12.2107 mennessä.

Ensimmäisenä elokuvana esitämme Porin seudun kansalaisopiston Taitiksen Kalevi Suomen elämä -elokuvan.

Elokuva kuvattiin käsityökoulu nuorten kanssa kahtena 3 tunnin rupeaman aikana alkuideasta kuvauksiin ja äänityksiin saakka. Käsityökoulu kun oli, niin piirrokset syntyivät nopeasti kun idea oli keksitty. Hommaan olisi tarvittu vielä yksi 3 tunnin rupeama, jotta porukka olisi itse voinut tehdä myös jälkityöt, mutta hyvä näinkin.

Lyhytkurssin tarkoituksena oli perehdyttää taitislaiset animaation tekemiseen ja samalla vaivalla sitten päätimme tehdä tasan 100 sekunnin historiakatsauksen 100 vuotiaasta Suomesta. Aivan kaikkia vuosikymmeniä emme tähän elokuvaan mahtumaan, eikä kaikki elokuvassa esitetyt asiat ole ihan tottakaan, mutta mainion kurssin pidimme ja saimme tuloksesti myös mainion 100 satakuntalaista elokuvasarjan avauselokuvan.

Tätä 100 sekunnin tarinankerrontaa tulevat kokeilemaan myös Pomarkun, Ruskilan ja Kaasmarkun koululaiset. 100 sekuntiin mahtuu yllättävän paljon tarinoita 100 vuotiaasta Suomesta.



Elokuva esittettiin jo esikatselu ensi-illassa kansainvälisillä Blue Sea Film Festivaaleillä 18.8.2017.

Kiitos yhteistyöstä kuuluu tekijöille sekä Porin seudun kansalaisopistolle.
Kurssin vetäjänä toimi ja jälkituotannon toteutti MEKA TV C/o Ari Impola.

Tästä se lähtee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti