torstai 24. elokuuta 2017

100 satakuntalaista elokuvaa

Suomalaisia ja satakuntalaisia löytyy joka lähtöön


Satakunnan Elävän Kuvan Keskus ja MEKA TV julkaisee 100 satakuntalaista uutta yhteisöelokuvaa syksyllä 2017 Suomen 100 vuotisjuhlan kunniaksi.

Sarja käynnistyy 28.8.2017, jolloin alkaa 100 päivää Suomen itsenäisyyspäivään lähtölaskenta. Elokuvia julkaistaa yksi jokaisena lähtölaskennan päivänä 5.12.2017 saakka.

Hanke on virallinen SUOMI 100 juhlavuoden tapahtuma 100 päivän ajan.
Elokuvissa tutkitaan mitä on olla satakuntalainen satavuotiaassa Suomessa? Mistä meidät tunnistaa, mistä olemme ylpeitä – ja mihin olemme menossa?

Elokuvat voidaan jakaa neljään eri tekijäryhmään

Lasten ja nuorten Satakunta

Osa elokuvista on lasten ja nuorten tekemiä kouluissa ja harrastepiireissä. Joissakin kouluissa nuoret tekijät ovat ottaneet haasteeksi kertoa Suomen 100 vuotisen historian 100 sekunnissa. Muutamassa koulussa ollaan tehty arvokasta kotiseututyötä ja tallennettu paljon arvokasta muistitietoa talteen.

Erityisryhmien Satakunta


Erityisryhmät ja varsinkin kehitysvammaisten elokuvatoiminta Satakunnassa on ainutlaatuista koko maailmassa tässä laajuudessa. KeViKe/MEKA TV täyttää tänä vuonna neljännesvuosisadan ja tätä itsenäisyyttä kaikki erityisryhmien elokuvapajat juhlistavat omille elokuvilla. Suurin erityisryhmien hanke on Myötätuulen viesti, joka tuottaa kaikista Satakunnan kunnista pienen dokumenttielokuva, miten viesti vietiin jokaiseen satakuntalaiseen kuntaan 15.5.-8.6.2017. Myös Myötätuulen viesti on virallinen SUOMI 100 juhlavuoden hanke, jota MEKA TV hallinnoi yhdessä Me Itse ry:n kanssa.

Toinen merkittävä tekijä on Me Itse ry:n paikallisryhmien eli Satakunnan meikäläisten tekemät elokuvat, joita työstetään kansalaisopistojen mediakursseilla syksyllä 2017 Myötätuulen viestin elokuvien ohella. Erityisryhmät työstävät 1/3 osaa kaikista 100 elokuvasta. Tällaiseen voimanponnistukseen eivät erityisryhmät tällä planeetalla missään muualla pysty. 

Kyläelämää Satakunnassa

Kyläelämää Satakunnassa on Satakunnan Elävän Kuvan Keskuksen ja viiden eri Leader toimintaryhmän yhteishanke, joka kuvaa millaista elämää Satakunnan kylissä eletään silloin, kun Suomi täyttää 100 vuotta.

Hanke on virallinen SUOMI 100 juhlavuoden hanke.Hankkeessa tehdään jokaisesta Satakunnan Leader -kunnasta kaksi lyhytelokuvaa kuvaamaan paikallista kyläelämää. Hanke tuottaa kaiken kaikkiaan 36 kyläelokuvaa.

Muut yhteisöt


Mukaan mahtuu myös muutama yhteistyökumppani ja hanke, jotka tekevät kymmenkunta omaa elokuvaa sarjaan SEKKin ja MEKA TV avustamana. Mukaan mahtuu omaishoitajia, muistelupiirejä, mielenterveyskuntouttajia ja eri alojen yhdistyksiä. 

Sataan elokuvaan mahtuu niin paljon sanoja ja asioita, ettei sanotuksi saa. Sanomattakin on silti selvää, että ne kannattaa katsoa kaikki, kaikki ne 100 satakuntalaista elokuvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti