perjantai 8. syyskuuta 2017

Arantilankodon elokuvapiirin Koti Isolla Koolla

Nakkilan Arantilankodossa on toiminut Arantilankodon elokuvapiiri syksystä 2015 lähtien. Piiri kokoontuu Otsolan kansalaisopiston Sanoista eläviksi kuviksi -piirinä keskiviikkoisin 18:00-19:30 syyskaudella 12 kertaa ja kevätkaudella 13 kertaa.

Ryhmä toimii myös osana Satakunnan meikäläiset verkostoa yhteistyössä Me Itse ry:n kanssa ja on tehnyt Me Itse YouTube kanavalle useammankin elokuvan katsottavaksi. Ryhmä ei ole Me Itse ryhmä, mutta porukassa vaikuttaa kaksi koulutettua Me Itse kokemuspuhujaa, joten tulosta syntyy.

Ryhmän 6. oma lyhytelokuva on Koti Isolla Koolla, jota on tehty pitkin edellista opistokautta. Elokuva esikatselu ensi-ilta oli kansanvälisillä Blue Sea Film Festivaaleilla 18.8.2017. Elokuvapiirin avauskertana 6.9. katsottiin oma ensi-ilta ja nyt se julkaistaan maailman ensi-iltana 13/100 #100satakuntalaista elokuvaa sarjassa.


Elokuvan ideana oli tehdä asukkaiden näköinen esittelyvideo Arantilankodosta asuntolan 10 vuotis juhlan kunniaksi. Pitkin kevätkautta katseltiin ja muisteltiin paljon asuntolan toimintaa valokuvien avulla ja muutenkin elämänmenoa pohtien.

Faktatietoihin pyysimme asuntolan henkilökunnalta apua, mutta muuten piiriläiset tekivät ja valitsivat elokuvan kuvat ja aiheet yhdessä pohtimalla.


Elokuva tehtiin lähes kokonaan Otsolan kansalaisopiston piirin tunneilla. Muu tekijäryhmän saama elokuvatuki pientä ohjaajan talkootyötä ja Arantilankodon henkilökunnan panostusta lukuunottamatta oli niin pientä, ettei sitä kehtaa edes mainita.

Syksyn suunnitelmissa on kokeilla animaation tekemistä tai jotain muuta kivaa ja saattaapi olla, että SUOMI 100 satakuntalaista elokuvaa -sarjassa nähdään vielä useampikin Arantilankodon elokuva. Työn alle tulee ainakin vielä Nakkilan Myötätuulen viesti ja kukaties vähän jotain aivan muutakin.

Lisätietoja ja linkki tiedon lähteille


Ryhmän omat kotisivut löydät täältä

Ryhmän kotisivuilta löydät myös linkit ryhmän elokuviin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti