keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Ulvilan kyläkierros Avoimet kylät päivänä 2017

Kyläelämää Satakunnassa on Satakunnan Elävän Kuvan Keskuksen ja viiden eri Leader toimintaryhmän yhteishanke, joka kuvaa millaista elämää Satakunnan kylissä eletään silloin, kun Suomi täyttää 100 vuotta.

Hankkeen tavoitteena on, että jokaisesta Satakunnan Leader kunnista tehdään kaksi kyläelokuvaa eli 36 kyläelokuvaa julkaistaan tässä 100 satakuntalaista elokuvaa sarjassa.

Hanke on yhden ohjaajan puolipäiväprojekti, johon on sisällytetty pariksi kuukaudeksi toinen ohjaaja. Hankesuunnitelman mukaan myös SEKKin työntekijät ja harjoittelijat auttavat näiden tekemisessä silloin kun muilta töiltä ehtivät.

Ensimmäinen kyläelokuva kuvaa yhden kylän tai yhteisön elämää ja toinen on monessa kunnassa muutaman kylän kanssa tehty kyläkierros. Kahta samanlaista tai samankokoista kyläelokuvaa ei tule, sillä mitään erityistä valmista toimintamallia ei ollut, vaan elokuvia tehtiin niillä ehdoilla, mitä kylistä löytyi.

Hanke on nyt loppusuoralla. Pääelokuvat on pääosin kuvattu, mutta vielä noin kymmenkunta kuvauspäivää on varattu kyläkierroselokuviin.

Sarjan ensimmäinen virallinen julkaisu on Ulvilan kyläkierros. Se kuvattiin kahden hengen kuvausryhmän voimin Avoimet kylät päivänä 10.6.2017 Kaasmarkussa, Leineperissä ja Levanpellossa. Toinen kuvausryhmä kiersi samaan aikaan Köyliön kyläkierrosta. Avoimet kylät päivän aikana olisi voitu kuvata useampiakin kyläelokuvia kylien elämästä, sen verran hienoja tapahtumia tuon päivän aikana tapahtui koko Satakunnassa ja myös muualla Suomessa.

Mainittakoon vielä, että tämä valtakunnallinen Avoimet kylät -päivä on ideoitui alunperin Satakunnan kylissä. Toivoa vain sopii, että myös Kyläelämää Satakunnassa hankkeen tapaiset viritelmät leviävät muuallekin Suomeen, sen verran hienoa työtä täällä meillä tehdään.
Kiitos tuesta ja vinkeistä kuuluu Satakylille ja Karhuseudulle. 
Samoin kiitos kylien ihmisille, kuvausryhmän ei tarvinnut kuin puolella sanalla mainita, että tullaan kuvaamaan ja tämän näköistä juttua sitten saatiin aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti