tiistai 19. syyskuuta 2017

Löylyä lissää

Kaasmarkun koululle järjestyi Kansan sivistysrahaston tuella kaksi elokuvapajapäivää, joiden tarkoitus oli tehdä yksi Suomi 100 satakuntalaista elokuva. Ideana oli tehdä pieniä historiaikkunoita ja kerätä paikallistarinoita vuosilta 1917, 1950, 1984 ja 2017.
Näiden 4 episodin lisäksi päätettiin tehdä myös ylimääräinen 100 sekunnin historian kuvaus Suomesta ja päädyttiin sitten kuvaamaan suomalaista sielunmaisemaa syvimmillään. Ja tässä tämä SUOMI 100 satakuntalaista elokuva 21/100.


Tämä siis alkupalaksi. Varsinainen se toinen pääelokuva on kuvattu, mutta editointiin ei tämän rahoituksen puitteissa päästy tekemään koululla vaan jossain aivan muualla. Olisi tarvittu vielä kolmaskin elokuvapajapäivä, mutta ei ollut tämän enempää resursseja tällä kertaa.

Pitäisikö mainita vielä tämäkin ja laittaa vähän löylyä lissää; Kaasmarkun koulu on näitä muutamia harvoja Satakunnan kouluja, jotka vuodesta toiseen ottavat elokuvakasvatuksen tosissaan ja ovat aina valmiita tekemään tällaisia huippuprojekteja koulutyön tueksi. Samaisen koulun oppilaat ovat muuten aikanaan tehneet myös kaikkien aikojen katsotuimma SEKK/MEKA TV elokuvan, Ullakon neitoa on katsottu YouTubessa 60000 kertaa. Eipä tässä nyt muuta kuin löylyä lissää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti