tiistai 12. syyskuuta 2017

Samin kokkikoulu

Porin kulttuurilautakunnan tuella ollaan pystytty järjestämään Tiistaipajoja, joiden tarkoituksena on viimeistellä porilaisten erityisryhmien Suomi 100 leffoja ja järjestämään sekä YK:n Lukutaitopäivän valtakunnallinen tapahtuma 8.9.2017 Poriin että erityisryhmien valtakunnllinen elokuvaseminaari 1.12.2017.

Alunperin oli suunniteltu, että tekisimme Porin Lukutaitopäivään jonkun selkovideo ensi-illan. Meillä oli 15.8. Selkovideopaja, jossa käsittelimme selkovideon tekemistä, mutta sitten aika riistäytyi muiden työkiireiden vuoksi, eikä juttua keritty millään suunnittelemaan eikä tekemään.

Viimeisessä Tiistaipajassa 5.9. ennen Lukutaitopäivää olivat kuitenkin tapahtuman järjestelyt niin hyvässä mallissa, että meille jäi jäi noin tunti aikaa keksiä idea, käsikirjoittaa ja kuvata se. Ja kun meillä oli mukana pystyvä porukka, niin mikäs siinä.Elokuva editoitiin sitten Arantilankodon elokuvapiirissä 6.8. ja viimeisteltiin yöllä 7.8., joten saimme kuin saimmekin elokuvan valtakunnalliseen ensi-iltaan 8.9. Lukutaitopäivän tapahtumassa ja maailmanlaajuiseen SUOMI 100 levitykseen 9.9.2017. Kyllähän tämä meiltä sujuu.

Elokuva on tehty periaatteessa selkovideon sääntöjen mukaan, mutta pikkuisen kieli poskella. Mutta kukaties meillä on joitakuita uusavuttomia, jotka kaipaavat ohjeita vedenkeittämiseen, kuka tietää?
Elokuvan anti tekijöille oli ainakin se, että nyt periaatteessa meillä on oikeat valmiudet tehdä selkovideoita, jahka niiden tekemiseen jostain löytyy rahoittaja.

Tästä Samin kokkikoulu -elokuvan tekemistä kiitämme tuesta ja avusta SEKKiä, Satshp:n Riikka Törnroosia ja Porin kulttuurilautakuntaa. Tuottajina ja tekijöinä siis Satakunnan ja Porin meikäläiset sekä MEKA TV.Lisätietoja


Ohjeita selkoilmaisuun

Selkotunnuksen hakeminen videoon

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti