maanantai 16. lokakuuta 2017

Karvian kyläkierros

Karvian kyläkierros elokuva #suomi100 #100satakuntalaisa elokuva 28/100 ja Kyläelämää 3/36 kuvattiin Myötätuulen viestin yhteydessä 5.6.2017.

Elokuva julkaisuun virallisesti 24.9., mutta se näytettiin esikatselu ensi-illassa jo 18.8. Blue Sea Film Festivaalien Kyläelämää Satakunnassa näytökessä. Elokuva on muuten toistaiseksi eniten katsottu #100satakuntalaista elokuvista. Elokuva näytetään muuten isolla valkokankaalla seuraavaksi Karvian Willillä viikolla 9.11. kunnantalolla kello 19:00.

Olimme olleet Karvian kuntaan yhteydessä Myötätuulen viestin tiimoilta ja sopineet päivän kuvauskohteet.

Kun aamulla lähdimme kuvaaja Matias Nummelinin kanssa liikkeelle Porista, oli vielä pikkuisen epäselvää, mistä päivän leipä tulee ja kenen lauluja lauletaan. Satakuntaliitolta oli päivän elokuviin selkeä 40 euron tuki, Kehitysvammaliitolta ja Merikarvian Me Itseltä saatiin matka ym. kulut, mutta kaikki muu taloudellinen tuki lähtiessä hieman epäselvää, eikä varsinkaan palkanmaksajasta ollut varmaa tietoa. Kun Myötätuulen viestille emme olleet saaneet mitään selkeää tukea, päädyttiin sitten tekemään Kyläelämää Satakunnassa elokuvaa samalla reissulla henkemme pitimiksi.

Olimme saaneet sen verran kulutukea kuvausreissulle, että päätimme yöpyä tällä Karvian kuvausreitin yöt Merikarvialla. Maanantaina Karvia, tiistaina Honkajoki, keskiviikkona Siikainen ja torstaina Merikarvia. Keskiviikkona meillä kuvaajilla ja viestinviejillä oli omat iltamat Meri-Campingilla, joten loistava kuvausreissuhan tämä oli. Pyöräilijöille 146 metriä alamäkeä vaan neljänä päivänä.Maanantai aamupäivällä 5.6. me kuvaajat ja taustatuet ajelimme ensin tukikohtaamme Meri-Campingille viemään 4 päivän kuvauskamat ja muut varusteet. Sitten haettiin Merikarvian työkeskuksesta päivän Myötätuulen viestin pyöräilijät Päivi, Soile ja Maria sekä huristeltiin autolla kohti Karviaa.

Karviassa kuvattiin ensin Kantin kylässä ja sitten viipellettiin Karvian kunnantalolle viemään Myötätuulen viestiä.

Kunnantalon vastaanotosta tehdään oma Myötätuulen viestin elokuva, joten tästä myöhemmin lisää. Suunnitelmissa oli, että saisimme päivän aikana kuvattua kaksi Suomi 100 elokuvaa, joten kunta oli järjestänyt meille kolme kuvauskohdetta, jotka siis teimme Karvian Kyläkierros elokuvaksi.


Veimme pyörät vielä autolla Anne Mattilan taidekahvilalle ja alotimme samalla Kyläelämää kuvaukset. Ja tällainen elokuva tästä osiosta tuli.


Myötätuulen viestiä poljettiin päivän aikana pienessä ja vähän suuremmassa sateessa Mattilan taidekahvilasta Honkajoelle 35 kilometriä, kuvattiin kaksi Suomi 100 elokuvaa sekä tehtiin Kantin kyläelokuvasta suunnitelma, joten aika hyville mielen, mutta märkinä kuin uitetut koirat menimme yöpuulle Merikarvialle, josta jatkoimme Myötätuulen viestin matkaa Honkajoelta seuraavana päivänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti