sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Säkylän Sydänmaalla

SUOMI 27/100 satatakuntalaista elokuva oli toinen virallinen Kyläelämää Satakunnassa 2017 elokuva.

Kun Kyläelämää elokuvakyliä haettiin, ensimmäisten ehdotusten joukossa oli tämä Säkylän Sydänmaan kylä. Sitten kun kyliä virallisesti alettiin hakea, niin ensimmäisenä yhteyttä otti juuri tämä Sydänmaa. Kiitettävää aktiivisuutta siis.

Kävimme talvella tutustumassa kylään 11.2.2017 ja vajaan tunnin palaverin jälkeen olikin suunniteltu jo kaksi yhteisöelokuvaa ja yhdet elokuvailtamat.

Samalla kun suunnittelimme varsinaista Kyläelämää juttua, tuli puheeksi myös Myötätuulen viesti ja todettiin viestin kulkevan sopivasti kylän ohi, joten päätimme saman tien, että Huittisten viestinviejät tulisivat pitämään elokuvailtamia kylään ja saisivat samalla yöpyä kylätalolla Säkylästä Huittisiin  viestiä viedessä.

Myötätuulen viesti tulikin kylän kautta 18.-19.5.2017, illtamat pidettiin ja kuvattiin Myötätuulen viestin elokuvaa.


Varsinainen Kyläelämää elokuva kuvattiin 28.-29.6.2017 tervahaudan polttoviikon yhteydessä. Mukana oli kuvaajana Matias Nummelin ja kahden kuvauspäivän aikana saatiinkin kelpo kyläelokuva aikaiseksi.Eipä tämä elokuva taida enempää selittelyä kaivata. Sen verran voidaan sanoa, että tervahaudan polttotapahtuma on parasta paikan päällä hienoista kuvista huolimatta, joten tässäpä mukava vinkki tuleville kesille.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti