torstai 19. lokakuuta 2017

Rauhanpesä

#suomi100 #100satakuntalaista elokuva 32/100 tuli taas Ahlaste tuupilta.

Ahlaisten nuorisoseuran Ahlaste tuupi on perustettu syyskuussa 2011 lasten ja nuorten ikiomaksi kyläkanavaksi, mutta kyllä kanavaa nitrotuupilaisetkin ovat käyttäneet tiedotuskanavana ja muutama Ahlaisten hankekin on käyttänyt kanavaa omaan tiedottamiseen.

Kanavalle on julkaistu nyt 289 videota. Tilaajia kanavalla on 303. Videoita on katsottu 160012 kertaa 114 eri maasta. Mainittakoon vielä, että kanavan katsotuin elokuva on Kirottu järvi, jota on katsottu 26889 kertaa. Tai jos oikein tarkkoja ollaan, niin tuupin nuoret kävivät Kaasmarkussa tekemässä kyläelokuvaa sikäläisten nuorten kanssa ja tätä on katsottu pitkälle yli 60000 kertaa tuupin ohjastamana ja avustama.

Kuuteen toimintavuoteen mahtuu kaikenlaista ja löytyy porukan palkintokaapistakin ihmeteltävää. Ei siis mikään aivan turha kanava, vastaavaa tuskin löytyy Suomen maasta muista kylistä, eikä vastaavaa jatkuvaa toimintaa taida löytyä ihan joka kaupungistakaan.

Tuupilla on nyt menossa 4 sukupolvi videoita, uutisisa ja lyhytelokuvia tekemässä. Kun isommille tulee muita elämänmenoja ja kiireitä, on ainakin toistaiseksi löytynyt uusi tekijäsukupolvi.

9.-10.9.2017 pidettiin taas melkeinpä perinteeksi muodostunut elokuvaleiri Ahlaisissa ja samalla kun 4. sukupolvi teki ohjaajan avustamana pienempien tuupilaisten kanssa omaa elokuvaa, isommat tekivät omin päin omaansa.Viikonlopun 24H leirin aikana isommat tuupilaiset siis ideoivat ja suunnittelivat lauantaina päivällä, käsikirjoittivat illalla ja kuvasivat yöllä tämän Rauhanpesän. Aamuyöstä juttu laitettiin materiaali editointikoneelle ja tehtiin raakaleikkkaus ennen sunnuntain leirin loppua.

Juttua leikattiiin kahtena seraavana tuupitorstaina ja viimeistelyt teki sitten tuupin ohjaaja.Historian kirjoihin merkittäköön elokuvan ensi-illaksi SUOMI 100 satakuntalaista elokuva julkaisun mukaan 28.9.2017.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti