tiistai 17. lokakuuta 2017

Kylä- ja yhteisöelämää Pitkiksellä

#suomi100 #100satakuntalaista elokuva 30/100 ja Kyläelämää Satakunnassa 5/36 oli oikeastaan aika pitkän harkinnan tulos, että se saatiin kuvattua. Idea tutkia Pitkiksen yhteisöllisyyttä oli elänyt jo kymmenkunta vuotta ohjaajan mielessä, mutta nyt vasta tähän tuli rahoitus ja tilaisuus Kyläelämää hankkeessa.

Pitkiksellä on pitkä historia ja SEKKistä ollaan tehty dokumentteja vuosien varrelta, mutta haluttiin vielä tutkia, millaista elämää tämä viikon mittainen telttakylä pitää sisällään. Pitkishän on eräänlainen 5 päivän mittainen kyläyhteisö Kokemäen Pitkäjärven rannalla, joka rakennetaan, siellä eletään ja vaikka kylä puretaan, yhteisöllisyys säilyy.

Kuvaukset tehtiin Matias Nummelinin kanssa yhden pitkän kuvauspäivän aikana. Apua saatiin vähän muilta SEKKiläisiltä, muun muassa huimapää Millalta, joka roikkui nosturin nokassa kuvaamassa loppukuvaa, sillä tuuli oli niin rajua, ettei kuvauskopterilla voinut kuvata.Hieno kuvauspäivä 5.7.2017 Kokemäeltä ja hienoa yhteisöllisyyttä muullekin maailmalle jakaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti