perjantai 20. lokakuuta 2017

Myötätuulen viesti Eurajoki

#suomi100 #100satakuntalaista elokuva 33/100 oli Myötätuulen viestin avaus Eurajoelta 15.5.2017. Se julkaisiin ens-iltana 100 satakuntalaista sarjassa 29.9.2017.

Eurajoella oli siis kunnia aloittaa 7. ja 25 juhlavuoden Myötätuulen viesti. Viestin vientiä oltiin suunniteltu jo puolitoista vuotta Eurajoen Toimarin elokuvaporukan kanssa. Haaveena oli saada iso porukka pyöräilemään Luvialta Eurajoen ja Rauman rajalle, mutta pyöräilyn aloitti vain yksi urhea meikäläinen Janne Lautanala. Viestin rahoituksessa oltiin epäonnistuttu aika surkeasti, mutta lähdettiin kuitenkin liikkeelle "Periksi ei perkele anneta" -metodilla.


Olimme hakeneet viestille alunperin 24000,- budjettia, jotta olisimme saaneet samalla kuvattua koko projektin ja hoidettua koko homman kunnialla, mutta lähtiessä oli varmistunut vasta noin 4400,- tuki Kehitysvammaisten Tukiliitolta ja Satakunnan Tukipiiriltä. Kehitysvammaisten Tukiliiton tuen oli hakenut yhdessä kaikkine Satakunnan meikäläisten Me Itse ryhmien kanssa Eurajoen Kehitysvammaisten Tuki, joten suuri kiitos heille, että uskoivat meihin.


Niillä paikkakunnilla, joissa oli Me Itse toimintaa, kaikki Satakunnan Me Itse ryhmät olivat sijoittaineet koko vuoden toimintarahat tähän viestiin ja saimme lisätukea myös Me Itseltä sekä opintokeskus Sivikseltä koulutustoiminnan järjestämiseen viestin yhteydessä. Viestille oli siis saatu tuki huoltoauton matkakuluille, sapuskoille ja muille viestin viejien kuluille, pienelle koulutukselle joihinkin kuntiin, mutta taustatuelle ja elokuvien tekemiselle emme olleet saaneet mitään. 

Lähdimme silti liikkeelle sillä yltiöpäisellä optimismilla, että jostain saadaan tukea elokuvien tekemiselle, mutta huonostihan siinä sitten kävi. Mutta se on sitten jo toinen tarina se.

Liikkeelle lähdetiin siis Luvian vanhalta kunnatalolta. Kuvaajana ja huoltoauton kulkettajana oli SEKKistä Sonja Viljanen. Äänittäjänä toimi Reijo Kontiainen.
Aamulla paikalla oli Satakunnan Radio ja Eurajoella juttua teki Länsi-Suomi lehti, joten hyvinhän tuo tiedotuksen puolelta alkoi.
Janne polki viestiä Luvialta Eurajoelle. Siellä kävimme Toimarissa syömässä ja haimme lisää pyöräilijöitä. Toimarin käyntiin sekä kunnantalon kohtaamiseen liittyi vielä Me Itse vaikutamme koulutusta, mutta tästäkin juttua sitten ehkä myöhemmin.Kunnantalolla meillä olikin sitten jo mukava ja uskottava porukka viemässä viestiä. Keskutelu ja vuorovaikutus oli hyvää ja rakentavaa, joten tässä ensimmäisessä Myötätuulen viestissä näkyy sitten ripaus tästä puolen tunnin verran kestäneestä kohtaamisesta joitan raapaisuita.Ja tässä sitten tuo varsinainen elokuva. Kiitos kaikille tukijoille, taidettiin päästä tästä päivästä muuten omillemme, mutta kun kuvauksille ei löytynyt tukea, sen hoiti sitten Sonja muina naisina SEKKin vapaaehtoistuella.Viestin luovutuksen jälkeen viestin virallinen pyöräilijä Janne vei viestin Eurajoen ja Rauman rajalle, josta oli sitten tarkoitus seuraavana päivän polkea viesti Raumalle. Pyöräilykilometrejä päivälle tuli 34 kilometriä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti