maanantai 13. marraskuuta 2017

Rauman Myötätuulen viesti ja Kollan kyläelämää

16.5.2017 oli yksi huikeimmista #100satakuntalaista kuvauspäivistä.

Aamulla lähdettiin liikkeelle Porista. Mukana SEKKistä oli Milla ja Niko. 

Eurajoelta napattiin mukaan Myötätuulen viestin polkija Janne ja sitten lähdimme pyörillä liikkeelle Eurajoen ja Rauman rajalta viemään Myötätuulen viestiä siitä, mihin edellisenä päivänä jäätiin.


Viesti vietiin ensin vanhalle Rauman maalaiskunnan kunnatalolle, jossa saimme kuulla Rauman seudun työttömien toiminnasta.Sitten päästiin asiaan. Raumalle perustettii oma Me Itse paikallisryhmä. Puhetta johti Veikko Rantanen, joka on vanha MEKA TV konkari ja ollut monessa elokuvassa mukana kuvaajana.Tämä Rauman Me Itse ryhmän perustamiskokous kuvattiin tulevaa Me Itse ry:n opetuskäyttlö ajatellena ja miksei vähän omaankin käyttöön. Raumalla on toiminut 1994 lähtien erityisryhmien KeViKe/MEKA TV elokuvaryhmä, mutta viime vuosina ei olla saatu toimintaan mitään tukea ja nyt koitetaan saada uutta potkua Me Itse paikallisryhmänä elokuvatoiminnalle.


Päätös oman Me Itse ryhmän perustamiseen oli yksimielinen.Rauman uusi Me Itse ryhmä lähti sitten suoraan perustavasta kokouksesta vaikuttamaan ja Myötätuulen viesti vietiin Rauman kaupungintalolle 40 viestinviejän voimin.


Viesti luovutettiin asianmukaisin menoin.Sitten pyöräiltiin Uotilan kylään tapaamaan päiväkodin lapsia ja lapsille oli tarjolla hevoskyytiä pyöräilyn sijaan. Raumalta lähti yli 20 pyöräilijää kohti Uotilaa ja Kollan kylää.


Kollan kylässä saimme kuulla sitten Kalliopirtin tarinaa. Tämän jälkeen raumalaiset pyöräilijät lähtivät kotimatkalle, mutta kuvausryhmä kävi kuvaamassa vielä Valtosen veljesten tarinoita ja näistä kuvauksista syntyi sitten #suomi100 #100satakuntalaista Kyläelämää Satakunnassa elokuva 78/100.Ja tällainen sitten tuli Rauman Myötätuulen viestin elokuvasta #suomi100 #100satakuntalaista 77/100.
Eipä päivä sitten vielä tähän päättynyt, vaikka Rauma taakse jäikin. Iltapuolella meillä oli vielä ohjelmaa ja elokuvasuunnittelua Länsi-Eurassa heidän Kyläelämää elokuvan kanssa. Päivän jatkeeksi koulutimme hieman kylän nuorta kuvausporukkaa ja dokumentoimme kylätapaamista.


Länsi-Euran Kyläelämää käsikirjoituskin saatiin hyvään malliin kyläläisten kanssa.


Ja jotta ei homma pelkäksi työksi olisi kääntynyt, Janne pääsi vielä lähes 40 kilometrin pyöräilyn jälkeen vähän paljuun rentoutumaankin.


Jannen kanssa oltiin sitten yötä Länsi-Euran kylätalolla, josta aamulla jatkettiin viemään Euran Myötätuulen viestiä, mutta se onkin sitten jo ihan toinen juttu se.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti