tiistai 28. marraskuuta 2017

Kankaanpäässä kyläelämää ja myötätuulta

Blogataanpas nyt kaikki Kankaanpään Kyläelämää elokuvat ja muistellaan vähän tekemisen vaiheita.

Alunperin oli selvää, että Veneskoskelta tehdään Kyläelämää elokuva. Toinen kohde oli hieman auki.

Veneskoskelta oli tarttunut Tarinoita Karvianjoen vesistöstä paljon kuvamateriaalia ja suunnitteilla oli hyödyntää tätä materiaalia uuden kuvatun materiaalin kera. Suunnitelmissa oli myös hyödyntää Kankaanpää Myötätuulen viestiä kuvauksissa, vaan kuinkas sitten kävikään.

Kankaanpään Myötätuulen viesti 1.6.2017 mureni osittain pipariksi elokuvallisesti ajatelleen, kun tarvittavasta rahoituksesta saatiin kokoon vain 1/3 osaa, mutta talkootyöllä, sitkeydellä ja hyvällä yhteistyöllä eri yhteistyötahojen kanssa reissusta selvittiin kunnialla ja hyvin tuloksin, joista tullaan kuulemaan ensi vuonna lisää.

Aiheesta on jo tehty blogi ja sen voit lukea tästä linkistä.

Viestin elokuva oli #suomi100 #100satakuntalaista elokuva 72/100Toiseen kyläelokuvaan sitten piti käyttää julkaisematonta arkistomateriaalia ja hieman täydentää juttua uudella materiaalilla, vaan kuinkas kävikään. Tarkoituksena oli siis hieman täydentää jo kuvattua juttua, mutta kun kävimme haastattelemassa Kuuskosken perhettä ystävineen, materiaalia syntyikin kolmeen uuteen elokuvaan, josta siis tämä #suomi100 #100satakuntalaista elokuva 81/100.
Kyläelämää Satakunnassa hankkeen aikaresurssit ja SEKKin pakkolomat yhdessä pakottivat hieman oikaisemaan Kankaanpään kyläelokuvien suhteen. Toista kylää ei sitten edes haettu, eikä siihen ollut vapaaehtoisia tulijoita hakemassa ja päädyttiin lopulta siihen, että osallistutaan Aktiivisen Pohjois-Satakunnan 20 vuotisjuhlaan 27.10.2017, tehdään tänne pieni kooste näytille kaikista Pohjois-Satakunnan kohteista. Ja tällaisen koosteen juhlassa sitten esitetiin #suomi100 #100satakuntalaista 61/100 elokuvana.

Juhlimaan Kankaanpäässäkään ei ehditty, mutta toisin kuin muiden Satakunnan Leader-ryhmien juhliin ei edes ehditty, niin saatiin sentään juhlasta pieni kooste ja historiikki Aktiivisen Pohjois-Satakunnan 20 vuotisesta taipaleesta. Tämä Kyläelämää ja #suomi100 #100satakuntalaista elokuva 88/100 olikin sitten viimeinen Kankaanpään elokuvista tänä vuonna.


Sitten jäämme jännityksella odottamaan, mitä tämän vuoden riehuminen tuo tullessa Kankaanpäähän vuonna 2018, sillä jonkinlaista jatkoa seuraa varmasti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti