sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Kyläelämää Honkajoella

Saimme vinkin Honkajoen Kyläelämään aika moneltakin taholta, että APV eli Antila, Paasto ja Vatajan kyläyhdistykseen ja Santaniemi soi tapahtumaan kannattaisi tutustua.

Kävimme siis kuvaamassa Sataniemi soi tapahtumaa ja helpostihan sieltä hyvän jutun sai päivän tapahtumista. Ja kun saimme vielä pari kaveria kertomaan sekä tapahtumasta että tästä Karvianjoen kyläryppään elämänmenosta, niin hieno pieni lyhytelokuva tästä tuli. #suomi100 sarjassa se oli elokuva 58/100 ja julkaistiin 24.10.2017.
Toisen Kyläelämää elokuva idea oli jo vuosi sitten selvillä, mutta aika hupeni käsiin, emmekä löytäneet yhteistä aikaa allakasta. Syksyllä haimme toista vaihtoehtoista Kyläelämää kohdetta ja kuulimme useitakin mielenkiintoisia kohteita, mutta SEKKin pakkolomat tekivät aikataulun sopimisesta hankalan. Kuvausapua ei siitä suunnasta ollut saatavilla, eikä aikataulut honkajokilaisten kanssa millään sopineet yhteen. Viimeisenä epätoivoisena yrityksenä lähdimme ainoana mahdollisena päivänä 27.11. Honkajoelle Merikarvian mediaryhmän kanssa kokeilemaan uutta kameraa ja elättelimme vielä toivoa, että saisimme sieltä jonkun tarinankertoja ja asiantuntijan kameran eteen, mutta emmepäs sitten saaneetkaan.

Hätäratkaisuksi teimme sitten pienen On the Road -kuvauskoosteen reissusta, täydensimme koostetta Myötätuulen viestin pyöräilypäivästä, johon olimme käyttäneet kuvauksiin Kyläelämää resursseja sekä löysimme Erkki Ilmarin käyttämätöntä juttuja APV kläyhdistyksestä, joten saimme kuin saimmekin tarinan ja #suomi100 97/100 lyhyelokuvan aikaan 3.12.2017.

Laitetaanpas tähän vielä muistinvirkistykseksi se varsinainen Myötätuulen viestin elokuva #suomi100 44/100, johon siis olimme kuvauksiin käyttäneet myös Kyläelämää resursseja kuvaajan palkaamiseen ja vähän muuhunkin.

Neljä kuvauspäivää kaiken kaikkiaan vietettiin Honkajoella ja kolme #suomi100 #100satakuntalaista elokuvaa oli siis vuoden saldo. Lisäksi saimme paljon pieniä hienoja ideoita tulevia mahdollisia kyläelokuva projekteja ajatellessa. Enemmän jäi ideoita käyttämättä kuin niitä ehdittiin tässä projektissa hyödyntämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti