tiistai 5. joulukuuta 2017

Porin kyläelämää

Kyläelämää Satakunnassa hankkeen Porin kyläelämää elokuvat jäivät runsaasta suunnittelusta, SEKKin pakkolomista ja muista ennalta arvaamattomista muutoksista johtuen kokolailla heikoille siihen nähden, mitä oltiin alunperin suunniteltu. Hanke vaatisi oikeastaan kokonaan oman projektin, sen verran Suomen 10. isoimman kaupungin kyläelämästä oikein tiedetään kaikkien massatapahtumien ja muiden turistikohteiden lisäksi. Ahlainen kunnostautuu lasten ja nuorten sekä Ahlaisten nuorisoseuran Ahlaste tuupin kautta, mutta muualla kaikista alueen rikkauksista ollaan aika hiljaa.

Porin Itäkeskukseksi mielletään kauppakeskus, joka on aivan muualla kuin Porin idässä. Eteläkeskus olisi parempi nimi. Todellinen Pron Itäkeskus on Lavia. Kiitos kaikista kolmesta ideasta kuuluu Lavian Vesa Löfströmille ja Tarja Janssonille, joiden ideariihenaikan toteutettiin tämä 1/3 hyvästä ideasta.


69/100Toisen kyläelokuvan Porista piti tulla Noormarkusta, mutta vaikka kuvamateriaalia oli paljon, juttu koottiin kiireessä ja SEKK pakkolomien varjossa tällaiseksi. Erityinen kiitos kuvista Jan Eeralalle.


98/100


Pitänee mainita vielä tämäkin, vaikka tämä ei ole Kyläelämää elokuva. Uudenkoiviston kaupunginosassa ollaan tehty hienoja yhteisö- ja kyläjuttuja jo muutaman vuoden ajan ja tässä sitten vielä esille Uudenkoiviston muistelukävely, jota metosia ollaan nimenomaan kehitetty maaseudun kehittämishankkeissa.


67/100


Porin kylistä olisi kyllä syytä kehittää aivan oma kyläkierroshanke.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti