torstai 7. joulukuuta 2017

Eurajoen Sydänmaalta ja Lapijoelta

Suomessa ja jopa Satakunnasta löytyy aika monta Sydänmaata ja tässä #suomi100 #100satakuntalaista elokuva 75/100 Eurajoen Sydänmaalta.

Juttua suunniteltiin Eurajoen Toimarin porukan kanssa keväällä 2017 ja päädytiin siihen, että toinen Eurajoen Kyläelämää juttu tehdään Sydänmaalla samana päivänä, kun olisi Kaunummen kodin kesäjuhla. Näin sitten tehtiinkin.

Kuvauspäivänä saatiin Sydänmaan kyläihmisiä kertomaan vähän kylän elämästä ja lähihistoriasta sekä saatiin täyttö- ja siirtymäkuvia Kaunummen kesäjuhlista.

Sydänmaalta jäi nakuttamaan se, että suunnittelimme pientä kouluprojektia Sydänmaan koulun kanssa, mutta erinäisten syiden ja ajanpuutteen vuoksi homma jäi tekemättä tai siirtyy sitten vaan #suomi101 juhlavuoteen tehtäväksi.Vaikka Eurajoelta tehtiin sovittu määrä #suomi100 elokuvia, toisen Kyläelämää elokuvan kanssa oli käydä köpelösti SEKKin pakkolomien vuoksi, kun ei vain apua siitä suunnasta ollut saavissa kuin aivan viime tipassa. Lapijoen koululla kokoontuu lasten ja nuorten elokuvakurssi, jolta sitten saatiin apua Lapijoen Kyläelämän tutkimiseen.


Eurajoelle jäi monta suunnitelmaa toteuttamatta, mutta paljon saatiin aikaankin, mutta näistä sitten lisää ensi vuonna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti