sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Euran Kyläelämää ja myötätuulta

Eurassa oli alkuperäisissä suunnitelmissa Länsi-Eura ja eräs toinen kylärypäs, jonne olisi ollut hauska päästä tekemään kyläelokuvaa, mutta saimme sitten melko selvän vinkin kuvata Euran Ruukinpuistoa toiseksi kohteeksi. Eurassa olisi ollut monta muutakin hienoa kohdetta, mutta vain kahteen kohteeseen oli resursseja.

Länsi-Euraan saavuimme Myötätuulen viestin myötä Raumalta 16.5.2017. SEKKistä oli kuvausryhmä mukana ja kuvauspäivä jatkui Euraan saakka, vaikka Raumalla oltiin vietety jo täysi kuvauspäivä. Illalla Länsi-Euran kylätalolla kokoonnuttiin suunnittelemaan omaa Kyläelämää elokuvaa isolla joukolla ja samalla nuoret kuvaajat saivat SEKKin osaajilta kuvauskoulutusta. 

Viestin viejä Janne Lautanala ja taustatuki jäi yöksi kylätalolle, josta lähdetiin pyöräilemään kohti Kiukaista ja Euraa. Tässä aiheesta #suomi100 #100satakuntalaista elokuva 47/100.Euran viestielokuvasta jäi sekä Länsi-Euran kohtaaminen että osa Eija Helander Niemisen haastattelusta pois silkan rahan- ja ajanpuuteen vuoksi. Eijan kanssa kuitenkin suunniteltiin viestin yhteydessä Ruukinpuiston kuvauspäivä. Ruukinpuistosta haluttiin tuoda harvemmin esille tulleita osaajia ja vähän erilaista lähestymistapaa Ruukinpuistoon. Punaiseksi langaksi otettiin taidepainotteinen tapahtumapäivä 1.7.2017 ja mitä silloin yhden päivän aikana tapahtui.
Länsi-Euran kuvauspäiväksi valittiin 12.8., jolloin kylässä oli vuoden päätapahtuma tanssit. Päivän aikana kaksi kuvausryhmää kiersi kylää ja juttua tallennettiin vaikka toiseen kyläelokuvaan, mutta saatiin sitten tällainen #suomi100 elokuva 84/100 kokonaisuus aikaan suuresta kuvausmateriaalista.Länsi-Euran kyläelokuvaan tuli myös tarinaa Aarne Rauvolasta. SEKKin pakkolomien takia #suomi100 leffat olivat kiven takana ja tästä episodista tuli ylimääräinen Kyläelämää ja #100satakuntalaista elokuva 86.
Viisi #100satakuntalaista elokuvaa siis Eurasta ja toinen mokoma syntyisi helposti, sen verran paljon tutkimatta jäi. Erityisesti kiinnostaisi tehdä kyläelokuva Paneliastta ja muutamasta muustakin kylästä, mutta katsotaan nyt mihin maailma tätä Kyläelämää elokuvaboomia vie.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti