maanantai 4. joulukuuta 2017

Ruskilan pysäkki ja Nakkilan Kyläelämää elokuvat

MEKA TV on viimeisen kymmenen vuoden aikan tehnyt niin paljon yhteistyötä Ruskilan koulun ja Ruskilan perinnepiirin kanssa, ettei lasketuksi saa. 

Tänään 4.12.2017 oli ryhmän viimeinen tämän vuoden kokoontuminen ja katsottiin sekä arvioitiin vuoden työt. 
Ruskilan koulun kanssa tehtiin yhteistyötä keväällä kahden #suomi100 #100satakuntalaista elokuvan kanssa, mutta tehtiin sitten kaksi omaakin Kyläelämää Satakunnassa elokuvaa. 

Tarkoituksena oli taas etsiä jotain uusia näkökulmia ja yhteistyön tekijöitä ja päädyimme sitten tekemään  muistitietoelokuvan muisteluillasta Pyssykankaan sekä Kivialhon kyläelämästä.

Pyssykankaan #100satakuntalaista elokuva 80/100 kuvattiin keväällä 2017. Kuvausten jälkeen pohtittiin pitkään, miten elokuvasta saataisiin lyhyempi ja tiiviimpi, kun asiaa ja puhetta oli niin paljon. Päädyimme sitten kaikella uhallakin siihen johtopäätökseen, että vaikka jutusta tulisi pitkä, eikä se saavuttaisi kovinkaan paljoa katsojia pituuteensa nähden, niin se on sentään osa suomalaista sekä satakuntalaista lähihistoriia ja ansaitsee tulla näin kuulluksi.

Kivialhon elokuvan 82/100 kanssa kävi sama peli. Juttua ei millään saatu poikki järkevästi lyhyeksi jutuksi, joten päästimme sen julkisuuteen pitkänä versiona.
Tällaisia elokuvia siis Nakkilasta. Jos vauhtia kaipaatte, niin katsokaa sitten Ruskilan koululaisten tekemät jutut tai kehitysvammaisten Myötätuulen viesti. Nämä jutut ovat nyt tällaisia ja tekijät olivat kriittisen arviointi-illan jälkeen sangen tyytyväisiä omiin tuotoksiinsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti